По неофициална информация от два независими източника на NBOX, руската държава е поискала изгонването на двама български дипломати от мисията ни в Москва.
Източниците ни твърдят, че става дума за заместник консула Николай Караниколов и първия секретар на посолството ни в Москва Красимир Димитров.
Искането от руската страна било получено още вчера, като според източниците ни двамата служители на българското посолство са напуснали мисията тази сутрин в 10.00 ч. на път за България.
Любопитно е, че и двамата са тръгнали да се прибират към родината с частните си автомобили.
Според нашите неофициални източници, случващото се е отговорът на Русия за изгонването от България на двама руски дипломати преди месец.
Нека припомним, че на 24 януари 2020 г. българската държава обяви за “персона нон грата” двама руски дипломати, като им даде срок от 48 часа да напуснат територията на страната.

Министерството на външните работи на България съобщи, че прокуратурата е изпратила на ведомството писма относно двама руски граждани, които са събирали информация, представляваща държавна тайна, с цел издаването й на чужда държава или чужда организация.
До този момент няма никакво официално изявление по случая от руското министерство на външните работи, нито пък официално изявление от страна на МВнР на България.
ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ!

Източник: nbox.bg