ДА СВАЛИМ САМОПРОВЪЗГЛАСИЛИТЕ СЕ “ЕКСПЕРТИ” ОТ ЕКРАНА! Така се казва страница във Фейсбук, която се подкрепя от доста общественици и известни лица от цяла България. Ето за какво призовава страницата:

“ДА СВАЛИМ САМОПРОВЪЗГЛАСИЛИТЕ СЕ “ЕКСПЕРТИ” ОТ ЕКРАНА!
Вече няколко години двама самопровъзгласили се за “експерти” ни облъчват по медиите с всякакви високопарни слова, неподплатени с каквато и да е експертиза. Двамата господа, които са в основата на едни от скандалните промени, касаещи фирмите извършващи обучение на кандидат шофьори и която спъва работата на автоинструктурите в България се радват на медиен комфорт, заради измислените от тях организации с гръмки имена “Асоциация за квалификация на автомобилистите” и “Съюз на преподавателите по авто-мото подготовка”. Организации, в които членската им маса е може би само от техните служители… Организации, за които при проверка дори не се открива съдебна регистрация за тях.
Още през 2009 – 2010 година бяха направени сериозни променени в правилата за провеждане на шофьорски курсове и шофьорските изпити. Тогава, държавните институции, заедно с двамата “браншовици” – господата Йонко Иванов и Красимир Георгиев упорито ни убеждаваха, че с тези промени идва краят на корупцията. Тъй като това така и не се случи, т.е. идеите на двамката пишман-”експерти” претърпяха пълен провал, днес същите двама “браншовици”, изявяващи се като медийни експерти по пътна безопасност, говорят, че правилата за обучение по време шофьорски курсове предизвикват корупция и обвиняват за това своите колеги, настоявайки за нови промени и строг контрол от частна фирма.
Учудващо за всички е, че нито един репортер или журналист, нито една медия не си е направила труда да провери поне дали наистина съществуват техните организации. А в същото време Йонко Иванов и Красимир Георгиев имат центрове за професионално обучение и всяка медийна изява е скрита реклама на техния бизнес, реклама, която медиите доста услужливо им правят.”