Притеснени български офицери ни сигнализираха за поредното безобразие и пладнешки обир, който се извършва според тях в министерството на отбраната. Същите ни предоставиха списък от който е видно, че като оръжия с отпаднала стойност са посочени минохвъргачки на стойност между 3000/ 4000лв. броя, произведени през 34-37 год., както и противотанкови оръдия на почти същата ценa, без да е посочена година на производство. Следва да се има предвид обясниха офицерите, че тези оръжия са много ценни, тъй като имат висока колекционерска стойност, Колекционери дават в пъти по-високи цени от посочените от МО, тъй като освен в колекции тези оръжия се наемат при заснемане на филми за Втората световна война като наемът им за седмица е колкото посочена от министерството на Каракачанов.

В тази връзка буди недоумение, защо виден патриот и войвода като военния министър Каракачанов не е дал тез цени военни експонати на  Военния музей. Сигурно това ще стане чрез посредници и тези ценни оръжия ще красят чужди частни колекции, а може би ще отпътуват от България декларирани като боклук/ скрап, по вече утвърдените канали.

В тази връзка връзка е добре нашите служби да си зададат въпроса, какво още може да се внася и изнася чрез утвърдените боклукчийски канали . А именно какво ли съдържат контейнерите с боклук и скрап, питат достойните български офицери?

Списъкът с ценните оръжия можете да видите  тук .