“ПОРЕДЕН СОНДАЖ
.
В Задкулисието онзи ден опипаха почвата премиер да стане Румен Чолаков. Сега чакат да видят ответната реакция на Запада.
Кой е този човек, гласен ни за премиер?
Дългогодишно юпи от Лондон, юрист от местния филиал на мастита американска адвокатска кантора – Davis Polk & Wardwell LLP с филиали по целия свят и милиарден оборот.
Учил в най-знаменити световни университети (споменаването на един Кембридж стига)
Но вместо икономист надали юрист е най-подходящият да води кораба на България в тези тежки пандемично-кризисни води.
********
И малко други данни за юпито.
Произхожда от славен комунистически род на партизани и политемигранти от Батак и партизанската бригада “Антон Иванов.”
Дядото е следвал специализираните ВУЗ за разузнавачи в СССР, вкл. Дипломатическата академия на ГРУ (Главно разузнавателно управление). Дълги години е отговорен комунистически дипломат на България и кадър на секретните служби, а при демокрацията – шеф на Протокола на президентите Петър Младенов и Желю Желев.
Естествено, в родата е пълно не само с руски граждани, но и с руски майки.
.
———————————————
Разбира се, Румен Георгиев Чолаков не отговаря за родата си и родителите си, нито къде се е родил – никой не избира родителите си, нито пък трябва да носи техните възгледи.
Обаче той е бил кандидат за евродепутат, подкрепен от НДСВ на “Мадам Йес” – Меглена Кунева и “Новото време” на верния паж на Пеевски – политика и сегашен бос на БНТ Емил Кошлуков.
——————————————–
И е член и важен фактор на сдружение “Милениум” – поредна задгранична структура, ръководена от деца на бивши соцдипломати. Сдружението например подкрепяше със зъби и нокти кандидатурата на Ирина Бокова за генерален секретар на
ООН.
Мисля, че политическите възгледи на това “юпи” са ясни – формирани от родовото наследство и едни тайни задгранични фондове.
***
***
***
Тази кандидатура поставя още един, основен проблем у нас, който единствено аз коментирам: за кастовата система в България, където от 75 години насам (45 комунизъм и още 30 години демокрация след тях) винаги управляващите страната са родови издънки на партизанско-интербригадеристката и комунистическа каста от времената на Сталин.”
Това написа във Фейсбук журналиста Григор Лилов.
Снимка: Фейсбук

ПОРЕДЕН СОНДАЖ
.
В Задкулисието онзи ден опипаха почвата премиер да стане Румен Чолаков. Сега чакат да видят ответната…

Публикувахте от Grigor Lilov в Неделя, 11 април 2021 г.