Премиерът Бойко Борисов отказва да приеме акциите на “Левски”, заяви спортният министър Красен Кралев пред журналистите пред Министерски съвет. Според мнозина Васил Божков е направил правилен избор на нов собственик на Левски, тъй като Борисов е с необходим управленски опит, а и както е известно на българското общество, парите за каквото и да е било в държавата се дават от Борисов. Специалисти припомниха, че Борисов притежава и управленски опит на частни търговски субекти, тъй като дълго време е управлявал охранителната фирма “Ипон”. Ето какво каза още спортният министър Красен Кралев: 
“За да има прехвърляне на акциите, трябва да има желание и от двете страни. Очевидно едната страна не желае да ги получи. Смятаме, че това е опит за политизиране съдбата на “Левски”, което не е редно. Няма как премиерът на държавата да е собственик на който и да е клуб. Виждаме, че има желаещи, които да станат притежатели на акциите. Ако те не потвърдят желанието си, редно е акциите да отидат в привържениците на клуба. Те са заявявали многократно желанието си да вземат съдбата на “Левски” в свои ръце.”, заяви Кралев.
“Това е несериозно отношение към съдбата на клуба, но вината в това не е на премиера Борисов, а на собствениците на клуба, които решават на кого да джиросат акциите. Редно е съдбата на “Левски” да бъде предадена в ръцете на привържениците.”
“Помагали сме на много клубове. През последните месеци виждате какви средства се дадоха на пловдивските отбори да се изградят бази”.
“Решението Христо Йовов да бъде в спортния тотализатор няма нищо общо с факта, че е бил собственик на “Левски”. Знаете, че в ръководството на спортния тотализатор винаги е имало спортисти. Не виждам лошо да има и футболисти.”, коментира още Кралев.
“Вътре има доказани специалисти от Министерство на финансите, специалисти по високи технологии. Това показва и към момента, че сме били на прав път с назначаването на този борд. Не виждам никаква връзка.”
“Тези акции трябва да ги върнете на тези, които са Ви ги предали, защото премиерът няма желание, моралното право да притежава акции, в който и да е спортен клуб в България.”, обърна се Кралев към Сашо Диков.
“Не е нормално такова нещо да се случи с клуб като “Левски”. Самите събития не са предизвикани от държавата, а от собствениците на клуба. Този въпрос трябва да го зададете към тях, а не към нас. Привържениците на клуба доказаха, че са огромна сила, и ще помогнат за спасяването на “Левски”. Няма да допуснат подобно нещо. Това, което ние смятаме за редно, е акциите да бъдат предоставени на тях. След това можем да водим разговори как да им се помогне и да се търси вариант този отбор да продължи да съществува.”, добави спортният министър.
“Левски” е голям клуб, винаги има големи рекламодатели. Невинаги са един или двама. През годините е имало много желаещи да помогнат на клуба. Когато този казус със собствеността се изчисти, компаниите ще бъдат по-активни в желанието да дават средства.”, завърши Кралев.