УЕФА взе нов решителен ход за справяне с пандемията от коронавирус. Европейската централа отложи за втори път плейофите за европейското първенство. Това означава, че националният отбор на България няма да се изправи срещу Унгария на 4 юни, както бе планирано. Мачът трябваше да се проведе в София на стадион „Васил Левски“, а на 9 юни да е втората среща, която щеше да бъде с победителя от двойката Исландия – Румъния.
От УЕФА обаче са приоритизирали мачовете от Шампионската лига и Лига Европа, заради което битката за Евро 2020 пак ще се пренасрочи. Припомняме, че първоначално „трикольорите“ трябваше да се изправят в решителната битка с Унгария на 26 март, но разпространението на заразата в цяла Европа не позволи това да се случи. От централата в Нион спряха всички футболни шампионати, като единственото първенство, което все още е в ход е това на Беларус.
Първите възможни дати за провеждането на баражите за Евро 2020, което ще се състои през лятото на 2021 година, са между 3 и 8 септември. В този период по план трябваше да стартира второто издание на Лига на Нациите, но с оглед ситуацията футболния календар ще претърпи много сериозни корекции.

Източник: sport-media.bg