Борисов отново се качи на джипа, но този път в Родопите и по-специално из селата във Велинградско. Той посъветва всички, които говорят, да дойдат в Родопите и да видят кой кой е, тъй като в смесените райони само ГЕРБ се изправяло срещу ДПС.

Борисов бе посрещнат от организирана група с бурни аплодисменти. Пред местните жители той поясни, че на площада и на жълтите павета искат оставка, а организираните му отговориха да не подава такава и, че те са с него. Те добавиха, че са били първото село в община Велинград, което е гласувало за ГЕРБ. Странно защо обаче, камерата на “Севда ТВ: не показа наредените по пътя продавачи на билкови продукти от китайски произход. Хитът на тези продавачи са различни видове билков мед, но най-вървящия е акациев мед “местно” производство! Само където местните българомохамедани не могат да покажат къде са тези акациеви гори, от които пчелите събират прашец за меда?

Вероятно обаче, местните жители много добре знаят, че партиен фукционер от управляващите контролира каналите за доставка на китайския фалшив мед, от което зависи тяхното оцеляване. Няма как при това положение местните да не изразят “подкрепа” към управляващите, особено когато престои и изкупуването на картофите им, което е другия основен поминък в Родопите.

Борисов е във велинградското село Мечо корито, където местните искат ремонт на пътя. С него е и зам.-регионалният министър Николай Нанков, който каза, че скоро ще има проект на него. Явно той е забравил, че именно неговото първо правителство съсипа поминъка в района на Грашево, което е основното населено място и стотици семейства се издържат чрез гурбетчийство в чужбина, а дървената мафия в района, която според местните жители се ръководи от гербаджийски депутат е задушила всички възможности за самостоятелно развитие.