Борисов обяви пред министрите, че “с чест и гордост може да кажем, че сме си изпълнили всички ангажименти и обещания, които сме поемали през тази година”. Той изтъкна, че с техния опит и експертиза, както и 10% разлика от втория на изборите, са длъжни да предложат вариант за управление. Премиерът каза, че вижда огромно безотговорност в другите политически партии. “За да има стабилност сме готови да дадем 10-20 депутата да подкрепят правителство”, допълни той.

“Освен парите и загубеното време в момента Европа работи по плана за възстановяване, пандемията не е отшумяла, а на нас като парламентарна република ни трябва работещ парламент. Да допуснем, че има нови избори, резултатите дори да са им с повече проценти, или по-малко, не е сигурно как ще се развият нещата, защото хората тогава гласуващи за нас ще видят тяхната безотговорност и страх, защото много е лесно да критикуваш и да намираш кусури”, заяви премиерът.

По думите му антиГЕРБ партии имали предостатъчно да сформират мнозинство, а ако не го направят означавало, че искат да хвърлят държавата в хаос. Той предупреди, че ако го направят това, на опонентите му ще им се върне в обратен знак на изборите.