„Обикалям страната и гледам – пътища не се правят, пари няма. За избори дават 135 млн., за пътища – 100 млн – това е режимът на Радев.“

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на Перперикон, където се изкачи заедно с младежи от партията, водени от председателя на МГЕРБ Георг Георгиев.

Те се срещнаха с проф. Николай Овчаров, който им показва последните археологически открития на обекта. Професорът подари на Борисов своя книга за Перперикон и каза, че благодарение на помощта на Борисов 6 обекта от културния туризъм в България са били възстановени и отворени за туристи, като се похвали, че „Нешънъл Джиографик“ идват да снимат на Перперикон. Проф. Овчаров разказа на младежите от ГЕРБ историята на селището и заяви, че най-големите средства за проектите са получавани по времето на управлението на ГЕРБ.

Кандидатурата на ГЕРБ за президент вече е ясна, но трябва да спрем да се занимаваме с дребнотемие, отговори Борисов на въпрос дали са готови с кандидата.

„Професорът говори колко много е направено. А вие видяхте в парламента здрава коалиция. А защо не направиха правителство, след като имат и мнозинство за бюджета. Не беше разяснено на хората, че актуализират миналогодишния бюджет. Логиката е, че партиите, които гласуваха, водени от ДПС, гласуваха само за няколко месеца бюджет. А защо не го направиха за цялата година, да видим сметките как ще им излязат. Само направиха изборите на Радев. 135 млн. лв. грешно похарчени пари за новите избори“, коментира Борисов.

„А за пътищата и цялата пътна безопасност – 100 млн. лв. и гледам, че изобщо не се оправят мантинелите, никаква безопасност“, заяви Борисов.

„Как ще направят правителство? Обвиняват се в купуване на депутати, палячовци се наричат. Другите пък обявиха, че третите са прасе касичка и само митниците ги интересуват. Е, как за 3 месеца ще се заобичат. Тогава няма да направят правителство и Радев ще обвини партиите и ще излезе сух“, коментира Борисов на въпрос за предстоящите избори и припомни, че стоят 3 млн. ваксини, а пандемията не стихва, защото хората не се имунизират.

„Президентският пост никога не ми е бил интересен“, категоричен бе лидерът на ГЕРБ.