Вървим към предсрочни избори заради многото „мъжаги“ в политиката. Това са Борисов, Румен Радев, Гешев и Слави Трифонов. Твърде много лични битки, а в политиката трябват идейни. Ако трябва да залагам на тото шансът за предсрочни избори е 60/40. Това прогнозира по bTV политологът Андрей Райчев.

„Народът вече не гласува за професори, академици, царе, а за такива като тях – един от тях, Бареков, Трифонов и Борисов“, коментира още той.

 

„Ясно е, че епохата „Борисов“ е приключила, но с излизането му се образуват дефицити, той има лични отношения, които водят до липса на бежанци и наличие на руски газ“, смята политологът.

 

Според него България ще се окажем в абсолютно неизвестна обстановка с доста ръмжащ Путин, с Ердоган и с безумно слаба Европа.

 

Той смята, че в подобна обстановка не е хубаво, че нямаме власт.

 

„Трябва да мислим по-широко, не мисля, че някой го прави. Борисов се държи високомерно и няма парламентарна сила да управлява. Трифонов, „Изправи се. Мутри вън!“ и демократите – представете си да се договорят нещо, те трябва да се допитват не тримата, а петимата… “, добави политологът.

 

По думите му не е добре БСП да излезе тотално от парламента, а при следващи избори може да получи и под 10% подкрепа, защото има криза в левицата.

Снимка: скрийншот БТВ