С какво президента ядоса премиерът Бойко Борисов? С това, че каза истината ли? Ако някой си е мислил, че президентът трябва да бъде безгласна марионетка, явно жестоко е сбъркал? Вероятно точно това е вбесило Борисов, който от едночасовата си реч все пак се опита да каже и нещо полезно и категорично се направи на ударен на няколко простички въпроса, които му бяха зададени.

   Първо- Борисов правилно акцентира, че олигарсите трябва да продадат скъпите си лимузини (друг е въпросът, че няма кой да ги купи), но странно защо си премълча за самолетите и яхтите на същите тези олигарси? Странно защо хулещият президента министър-председател не съобщи колко милиарда неплатени данъци дължат същите тези олигарси на държавата и как така неговото правителство е сляпо и глухо през всичките тези години?

   Второ-правилно Борисов подчерта, че сме парламентарна република. Никой обаче не му вярва, защото решенията в този парламент се взимат от “първо лице единствено число”! Достатъчно е само да погледне човек кой е председател на този парламент, за да се разплаче от преливащото доверие, което лъха тази върховна институция. Президентът изрично подчерта, че налага вето само върху част от текстовете, за които и малките деца разбраха, че са срещу народа! Убедени сме, че Борисов също знае, че това е истината!

   Трето- за първи път Борисов се изпусна и каза публично най-голямата истина, а тя е, че от ЕС сме получили един голям среден п…т! Виждаме, кой помага на Италия – Русия и Китай, а нашите съюзници се изпариха яко дим! Няма го Доналд, скри се и Мустафа! Както казва народната мъдрост с такива съюзници врагове не ни трябват! 

   Четвърто- президента искаше самолети, които съществуват и сега можеше да са ни полезни, а паравителството на Борисов-3 даде повече от два милиарда лева за самолети на картинка, които вероятно вече разбира, че няма и да получим. Сега тези милиарди са жизнено необходими на държавата ни и на народът ни! Уви няма ги и припомняме, че пак някакъв щаб или работна група от назначени експерти ни разправяха врели-некипели!

    Пето- за армията, като толкова искате да се включи защо не искате да се въведе извънредно положение и президента да поеме управлението и отговорността за всички решения! Да не би,   г-н Борисов, да се страхувате от ефективно управление? Бъдете сигурни, че в България има хиляди кадърни българи, на които вече до гуша им е дошло от ОПГ! Иначе сме съгласни, че армията трябва да се ръководи от върховния главнокомандващ!